Workshop op maat: ‘Sterker datagedreven besturen met de Gemeente-Stadsmonitor’

Met welke data kan je aan de slag om lokaal beleid vorm te geven en te onderbouwen? Op welke manier kan je cijfermateriaal inzetten voor de omgevingsanalyse of het meerjarenplan?

De Gemeente-Stadsmonitor van het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) brengt de brede omgeving van elke Vlaamse gemeente en stad in kaart en leent zich dus uitstekend als data- en kennisplatform over én voor je gemeente of stad. Je vindt er meer dan 300 relevante cijferreeksen over lokale beleidsthema’s die je naar keuze kan vergelijken met andere gemeenten en Vlaanderen.

ABB organiseert dit jaar workshops op maat rond het gebruik en de inzet van de Gemeente-Stadsmonitor in jouw lokaal bestuur. Wil je met je lokaal bestuur ook meer uit de data halen? Kan je ondersteuning gebruiken bij een specifieke vraag? Laat het ons weten via dit interesseformulier en we nemen contact op voor de verdere praktische uitwerking van de workshop.

Praktische info

  • - Periode: voorjaar 2023
  • - Locatie: af te spreken met lokaal bestuur
  • - Prijs: gratis
  • - Doelpubliek: zij die als beleidsmedewerker, mandataris, leidinggevende of binnen het managementteam werken bij een Vlaamse stad of gemeente

 

Ken je de Gemeente-Stadsmonitor nog niet?

De Gemeente-Stadsmonitor bevat meer dan 300 cijfers over alle lokale beleidsthema’s. Ruim 100 cijferreeksen komen uit een grootschalige survey van ABB. De resultaten geven je zicht op de tevredenheid en het gedrag van inwoners en laten vergelijkingen toe met alle andere gemeenten in Vlaanderen. De eerstvolgende survey start in maart 2023.

Daarnaast bieden we meer dan 200 cijferreeksen uit registerdatabanken aan. Die houden we voortdurend up-to-date, wat hen nóg interessanter maakt om in te zetten voor het beleid.