Nieuwe burgerbevraging start 22 maart!

Banner Gemeente-Stadsmonitor

Vanaf 22 maart 2023 organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) de grootschalige burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor in alle Vlaamse steden en gemeenten. In samenwerking met Statistiek Vlaanderen bevraagt ABB bijna 400.000 burgers van 17 tot 85 jaar. De burgerbevraging peilt naar het gedrag, de participatie en de tevredenheid van inwoners over lokale beleidsthema’s.

Ben je tevreden over je gemeente of stad? Kan je er veilig fietsen? Ondervind je soms hinder in je buurt? Ben je tevreden over de dienstverlening van het bestuur? …

De Gemeente-Stadsmonitor bevat meer dan 300 omgevingsindicatoren, waarvan er ruim 100 worden verzameld door middel van de driejaarlijkse burgerbevraging. Deze indicatoren geven elk lokaal bestuur een uitstekend zicht op de staat van de gemeente of stad.

ABB zal de resultaten van de burgerbevraging vanaf januari 2024 gratis ter beschikking stellen op een vernieuwde website met syntheses, rapporten en interactieve toepassing op gemeenteniveau. Wil je intussen al ontdekken wat de Gemeente-Stadsmonitor zoal te bieden heeft? Dan kan je terecht op deze website. Ontdek de Gemeentepagina met kerncijfers of de interactieve toepassing, of download de pdf-rapporten ‘Jouw gemeentescan’ met een selectie van indicatoren. Zo heb je onmiddellijk alle actuele cijfers bij de hand.

Heb je nog vragen? Dan kan je terecht bij het projectteam Gemeente-Stadsmonitor via burgerbevraging@vlaanderen.be.