Jouw gemeentescan en Jouw lokale integratiescan

Het PDF-rapport 'Jouw gemeentescan' brengt de brede omgeving van jouw gemeente in beeld aan de hand van 178 kernindicatoren. Naast het uitgebreide rapport met grafieken en kaarten is er ook een samenvattend rapport beschikbaar.

Het PDF-rapport ‘Jouw lokale integratiescan’ bevat een selectie van indicatoren die specifiek de lokale situatie omtrent integratie in beeld brengen. Voor 'Jouw lokale integratiescan' is enkel een uitgebreid rapport met grafieken en kaarten beschikbaar.

In 'Jouw gemeentescan' en 'Jouw lokale integratiescan' wordt de gekozen gemeente standaard vergeleken met het Vlaamse Gewest. In de interactieve toepassing kan je vergelijken met om het even welke benchmark. Op vraag van onze gebruikers bieden we daarboven voor 'Jouw gemeentescan' ook rapporten aan met de provincie en de referentieregio als benchmark. Tot slot zijn er ook bijkomende rapporten voor de dertien centrumsteden en voor de negentien gemeenten uit de Vlaamse Rand.

Deze rapporten worden regelmatig geactualiseerd. De cijfers worden up-to-date gehouden op basis van de publicatiekalender, die aangeeft wanneer we een update voor een indicator ontvangen van onze bronleveranciers.

Het uitgebreide rapport 'Jouw gemeentescan' telt zo'n 210 pagina's (33 MB), het samenvattende rapport telt 18 pagina's (2 MB). Het rapport 'Jouw lokale integratiescan' telt zo'n 70 pagina's (6 MB).

Benieuwd? Selecteer hieronder je gemeente en kies 'Jouw gemeentescan' of 'Jouw lokale integratiescan' in het menu.
















Hoe scoort jouw gemeenten ten opzichte van andere gemeenten?

Op vraag van onze gebruikers bieden we extra Excel-bestanden aan die aangeven hoe jouw gemeente scoort ten opzichte van de andere gemeenten. Beide Excel-bestanden bevatten bovenaan filters, zodat je selecties kan toepassen (o.a. keuze van indicator of gemeente).

- rangschikking register-indicatoren – benchmark provincie (18 MB)
- rangschikking register-indicatoren – benchmark regio (18 MB)

- rangschikking survey-indicatoren – benchmark provincie (6 MB)
- rangschikking survey-indicatoren – benchmark regio (6 MB)

De Excel-bestanden per indicator kan je terugvinden via het overzicht van indicatoren. Je kan ook per thema alle data downloaden in Excel.

 

Een presentatie op maat voor jouw gemeente

Wil je een presentatie op maat van jouw gemeente opstellen? Wij helpen je graag op weg. Voor een selectie van indicatoren hebben we grafieken uitgewerkt, die eenvoudig in een PowerPoint-presentatie kunnen worden gezet.

Je kan hiervoor gebruikmaken van:
- grafieken voor jouw gemeente in een Excel-bestand (XLSX, 38 MB);
- PowerPoint-presentatie met sjabloon voor een presentatie op maat van jouw gemeente (PPTX, 7 MB). De grafieken haal je uit het Excel-bestand.

Hoe werkt het? Selecteer in het Excel-bestand eenmalig je gemeente uit de lijst (werkblad ‘Selecteer je gemeente’). De grafieken voor jouw gemeente verschijnen vervolgens automatisch in de andere werkbladen.